Update Corona - Besmetting

Beste familie, naaste

Gisteren werden we door een zorgpersoneelslid van afdeling Wijnrank per mail op de hoogte gebracht dat ze positief heeft getest op COVID-19. Ze heeft het laatst gewerkt op 29 september 2020. Sindsdien had ze recup en vakantie. Op 6 oktober kreeg ze bericht via de contacttracing dat ze een nauw contact had gehad met een COVID besmet persoon. Ze is in thuisquarantaine gegaan en 2 dagen later getest. Uiteindelijk bleek ze ook besmet met COVID-19 maar vertoonde geen symptomen. Haar quarantaine is ondertussen afgelopen en ze komt maandag, na 19 dagen opnieuw werken. Ze zal nog de nodige opfrissing krijgen door haar diensthoofd van de huidige maatregelen in De Winde. 

Gisterenmiddag werd een bewoner overgebracht naar het ziekenhuis. De reden van opname had niets te maken met COVID-19. Gisterenavond om 19u45 kreeg onze verpleegkundige telefoon van het ziekenhuis met de mededeling dat onze bewoner negatief testte op zijn COVID-19 sneltest. Er werd ook een CT van de longen genomen en de beelden deed hen besluiten dat er een ‘zeer hoge verdenking’ van COVID-19 was. De bewoner werd in quarantaine geplaatst en een bloedname werd afgenomen. 

Onze CRA Dr. Maes nam contact met het ziekenhuis voor meer informatie. Hij kreeg het nieuws dat de bewoner  COVID-19 negatief is. De bewoner blijft voorlopig nog in het ziekenhuis.


Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.


Vriendelijke groeten

Fritz Van Clemen
Directeur