Nationale veiligheidsraad 15-04-2020

De Nationale Veiligheidsraad besliste gisterennamiddag om de coronamaatregelen te verlengen tot 3 mei. Er komen enkele lichte aanpassingen. Zo gaan tuincentra en doe-het-zelf-zaken opnieuw open. Maar ook voor de zorgsector komt er een wijziging: de bewoners van woonzorgcentra en voorzieningen voor personen met een beperking mogen voortaan bezoek ontvangen.

Wij begrijpen dat u als familie of naasten jullie geliefden een bezoekje willen brengen, maar wij vinden het geen goed idee om nu al bezoek toe te laten in De Winde. Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht om "klaar te zijn" voor een mogelijke uitbraak. Uiteraard begrijpen wij dat onze bewoners al weken geen bezoek meer hebben gehad en heel graag weer "echt" contact met jullie hebben. Maar weet dat onze medewerkers er alles aan doen om zinvolle activiteiten te organiseren met jullie geliefden.

Wij hebben, samen met jullie, al weken ons uiterste best gedaan om het virus niet in De Winde toe te laten. De deuren van De Winde nu al openzetten betekent dat we de deuren ook voor het virus openzetten en dat willen we niet. Ook onze koepelorganisatie Zorgnet-Icuro geeft ons het advies om deze maatregel niet toe te passen en voorlopig geen bezoek toe te laten.

U volgt waarschijnlijk ook alle media op de voet en ziet allerhande artikels verschijnen over het testen op COVID-19 in woonzorgcentra. Wij kunnen u meedelen dat De Winde NIET geselecteerd werd om te testen en totnogtoe  werden wij nog NIET geïnformeerd over het mogelijk testen van onze bewoners en medewerkers. Ook testkits werden nog niet ontvangen.

Wij hopen u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd en weet dat wij jullie steeds op de hoogte zullen brengen van mogelijke wijzigingen.
Via de wekelijkse nieuwsbrieven, e-mail, website en onze sociale media proberen we jullie ook steeds op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen De Winde.

Vriendelijke groeten 

Fritz Van Clemen
directeur WZC De Winde